De Bästa Pennorna För Zentangle För 2021

Enkelt och ändå lugnande, Zentangle har fått dragkraft över hela världen som ett alternativ till traditionell meditation. Denna metod, som inte ska förväxlas med Doodling, skapades av Rick Roberts & Mary Thomas för att hjälpa människor att slappna av, fokusera, utöka sin fantasi och många andra saker.

Även om Zentangle är mer av ett personligt projekt än ett beställningsarbete, kräver denna aktivitet specifika konsttillbehör för att illustrera utsmyckade abstrakta mönster. Som minimum kan du starta en grundläggande uppsättning av en skissbok, pennor, ett suddgummi och 3 fineliners. När du är redo att utforska med mer material kan du börja lägga till nya pennor med olika punktstorlekar och lägga till några färger.

Recensioner Av Den Bästa Pennan För Zentangle

1. Sakura 50115 Zentangle Pen Set

Det rekommenderas att du börjar med de enklaste verktygen om du vill komma igång med Zentangle. För nybörjare kan ett 3-delat pennset vara ett bra startkit. Det låter dig fokusera på att trassla och bli bekant med vanan.

Om du inte är bekant med produkten, ju tjockare spetsen är desto högre siffra på pennan. Genom att veta att människor ritar fler fina linjer och små detaljer, innehåller denna uppsättning två #5 fina spetsar. Samtidigt hjälper #10-pennan med en tjockare spets artister att betona konturerna i sitt Zentangle-arbete.

Jag är imponerad av mångsidigheten hos Sakuras Pigma Micron-pennor eftersom de producerar arbete på nästan alla papperstyper. Detta är fördelaktigt för dem som vill skissa på sitt eget pappersmaterial som registerkort, markörblock eller Bristol-kort istället för Original Zentangle Tiles.

Den viktigaste faktorn när man arbetar med olika typer av papper för Zentangle är minsta smutsfläckningstendens och motståndskraften mot blekning. Du kan lita på dess snabbtorkande pigmenterade bläck som undviker utsmetade märken eller blödningar. Färgerna håller länge och syns snyggt på papper eftersom denna syrafria penna dispenserar levande och mörksvart bläck.

Detta varumärke är välkänt för sitt innovativa tänkande. Jag skulle också vilja nämna de fina genomskinliga kepsarna. Utan etikett kan du omedelbart identifiera din valda spets. Dessa pennor är verkligen fantastiska, men jag önskar att de hade bläckpåfyllning.

Fördelar

  • Arkivbläck som är snabbtorkande och syrafritt
  • Dispenserar levande och starkt svart bläck
  • Mångsidig penna som inte smetar
  • Två spetsstorlekar för olika linjetjocklekar
  • Snygg design av genomskinliga pennkapsyler

Nackdelar

  • Bläck är inte påfyllningsbart

Det krävs inte många verktyg för att gå med i Zentangle-vagnen.

För kreativa människor kan en grunduppsättning räcka för att skapa otaliga nyckfulla mönster. Tack vare bläckens arkivkvalitet kan dina konstverk hålla länge.

2. Sakura Pigma 30062 Pen Set

Uppsättningen med Pigma 30062 Micron-kortbläck är en annan enastående produkt från ett pålitligt varumärke. Den är perfekt för linjekonst. Med 6 pennor med bläck av arkivkvalitet är detta ett utmärkt komplement till din Zentangle-verktygslåda.

Dessa pennor används av proffs och har vunnit hjärtan hos Zentangle-medlemmar på grund av deras rika svarta färg. Det beror troligen på att pigmentbläckmolekylerna är 100 gånger större än de i vanliga färgbläck. Detta gör att bläcket stannar ovanpå papperet och inte blöder genom arket.

Dessa arkiverade Pigma pennbläck är vattentäta, snabbtorkande och motstår att blekna. När jag drog pennans spets över papperet hoppade inte bläcket, smetade eller fjädrade. Detta gör att jag kan skapa skarpa linjer och konsekventa tjocklekar utan några svårigheter.

Förpackningen innehåller sex olika storlekar av pennor, från 0,20 mm upp till 0,50 mm. Denna variation gör det lättare att skapa mönster i mindre utrymmen. Du kan lägga till djup och dimension genom att använda de finare spetsarna.

Spetsarna på denna penna är ömtåliga så tryck inte för hårt på papperet. Om du trycker för mycket när du ritar kan det göra att spetsarna går sönder.

Fördelar

  • Producerar konsekvent crips linjer
  • 6 rika svarta pennor med fin spets
  • Snabbtorkande arkivbläck
  • Papper blöder inte
  • Dessa verktyg är perfekta för att lägga till djup och dimension till dina former

Nackdelar

  • Sköra pennspetsar

Att rita mönster kan hjälpa dig att slappna av och komma in i ett tillstånd av meditation. Pigma 30062 Micron-pennorna låter dig skapa tovor med minimal ansträngning.

3.

Sakura Pigma 30067 pennset

Då och då kan arbetet med fineliners vara begränsande även om de kommer med en mängd olika punktstorlekar. Den här situationen får oss att vilja prova något nytt, som en borstspets för att göra våra Zentangle-mönster mer fängslande. För det, låt mig presentera dig för detta Pigma 30067 Micron set.

Du kanske är bekant med det faktum att varumärket uppfann ett arkivbläck som är snabbtorkande, vilket har hjälpt det att behålla sin popularitet i branschen. Genom att fylla pennorna med denna formel kan du förvänta dig högkvalitativa, livfulla pigmentbaserade svarta bläck utan att blekna, blöda eller kladda i denna uppsättning.

Det som gör denna produkt annorlunda är att den inkluderar en borstspets och en grafisk 1 mm spets förutom de 6 finspetsade pennorna. Förutom att färga stora ytor kan du använda dess borstspets för att skapa virvlande band eller en enda linje med varierande tjocklek. Denna penna med pensel är perfekt för handbokstäver för att komplettera din Zentangle.

Den grafiska spetsen på 1 mm är nästa, som är en mycket eftertraktad penna bland många konst- och hantverksgemenskaper. Det här tipset låter dig skapa djärva konturer eller färglägga små mönster.

Eftersom pennorna i allmänhet har ömtåliga spetsar kan spetsarna gå sönder om du trycker för hårt på papperet. Bläcket flyter lätt så du behöver inte trycka för hårt när du ritar. Du måste sätta tillbaka locket för att skydda spetsen.

Fördelar

  • Mångsidig borstspets för att skapa bandliknande linjer
  • Grafisk spets tillgänglig för djärvare linjer
  • Detaljer: 6 alternativ med finspetsade pennval
  • Bläck som är snabbtorkande, blekbeständigt och levande svart
  • Inga fläckar eller genomblödningar

Nackdelar

  • Spetsar kan gå sönder om de trycks för hårt

Du kan ha 8 olika stilar och spetsstorlekar i ett set. Dessa pennor är välkända inom det kreativa området och kan användas för handbokstäver, illustrationer och andra konstprojekt.

4. Shuttle Art Micro Line Pens

Många medlemmar i Zentangle-rörelsen började med ett sortiment av svarta pennor och lekte med prickar, linjer och former. Så småningom tänkte några av dessa människor på att lägga till färg för att krydda sina konstprojekt. Om jag får föreslå, kommer detta set med 18 ultrafina spetsar definitivt att vara perfekt för att pryda dina mönster.

Svarta pennor används ofta för att rita tovor och konturer. De kan dock köpas separat eller i set.

Denna konstprodukt erbjuder 7 olika storlekar av svarta pennor. Fler alternativ innebär att du kan återge förgrund, mellangrund och bakgrund i annars platta mönster.

De 11 färgpennorna kommer i en mängd ljusa, varma och kalla toner. Med en mikrostorlek på 0,3 mm är dessa underbara instrument som förvandlar dina enkla svarta och vita Zentangle-mönster till prismatisk grafik.

Dessa markörer är också kända som filtspets och glider lätt på papper. Det bästa av allt är att du inte behöver oroa dig för att bläcket blöder igenom, även om du ritar på tunna sidor. Det här arkiverade, vattentäta bläcket är också icke-smetande och smetar inte.

Det är värt att notera att jag märkte att några färgade pennor var ljusare än förväntat när jag färgade. Kanske föredrar vissa konstnärer färgerna på detta sätt. För mig kommer jag att lägga till ytterligare ett lager för att göra dem mer solida.

Fördelar

  • Inkluderar 7 storlekar av svarta spetsar
  • 11 färgglada pennor
  • Filtspetsar som glider smidigt på papper
  • Ingen blödning, hoppning, kladd eller smetning
  • Mycket pigmenterad

Nackdelar

  • Färgerna ser ljusare ut än förväntat

Med hänsyn till alla positiva egenskaper hos tuschpennor är det inte förvånande att många yrkesverksamma inom olika kreativa områden tar denna konstprodukt. Dessa pennor kan användas för att skapa Zentangles på färgade och pigmenterade sätt, som jag har sett.

5. Dyvicl Black Fineliner Ink Pens

Vissa av er kanske önskar en mer prisvärd uppsättning pennor som skryter med utmärkt kvalitet för att producera professionella Zentangle-konstverk. För att skapa vackra abstrakta mönster är en uppsättning med 9 unika svarta spetspennor det bästa valet. Jag har inkluderat denna produkt i min artikel.

Förpackningen gör det möjligt att skapa fina prickar, skarpa linjer och penseldrag som ett proffs, och innehåller en mjuk borstspets och finliner i olika storlekar. Detta ger någon form av mellanton till en annars skarp kontrast mellan tjocka och tunna linjer. Med hjälp av borstspetsen kan du ge en mer organisk känsla till dina mönster.

Bläcken är vattentät, vilket är en välsignelse för Zentangle-konstnärer som gillar att sätta färg på sina mönster. Bläcken bleknar inte, hoppar över eller smetar ut så de kan användas med vattenbaserade och alkoholbaserade markörer samt akvareller för att skapa många olika färgeffekter.

Föredragna av arkitekter, illustratörer och designers fungerar pennorna bra på kalkerpapper, veläng och många andra papperstyper. Förutom dess mångsidighet är jag glad att dessa fineliners glider smidigt utan att klumpa ihop sig även på Zentangle-plattor. Dessa pennor är utmärkta för att täcka grafitpennor med svart bläck, eftersom många skissar med dem innan de använder permanenta markörer.

Pennor med finare spetsar kan vara svåra att använda på tandpapper. Det skulle vara enklare och mer effektivt att skapa skarpa linjer på slätt papper.

Fördelar

  • Set med professionell kvalitet och överkomligt pris
  • Använd med andra media
  • Det mångsidiga setet fungerar bra på olika papperstyper
  • Jämn skrift är möjlig med bra bläckflöde
  • Inget bläck rinner eller smetar ut.

Nackdelar

  • Det kan vara lite svårt att använda med tandigt papper

Den här uppsättningen med svarta Zentangle-pennor är utmärkt och har samma kvalitet som avancerade set. Dessa konstpennor visar att vem som helst kan skapa fantastiska Zentangle-konstverk utan kostnad.

6. Taortee 24 Fineliner Color Pens Set

Medan uppsättningen med färgade fineliners ursprungligen skapades för journalföring och färgläggning, fungerar dessa markörer effektivt som ett Zentangle-pennset. Eftersom denna konstprodukt faller under kategorin Fineliner, kan du förvänta dig att pennorna har samma kvalitet på fina poäng som många andra märken. Låt mig berätta varför denna uppsättning är unik.

Det stora utbudet av färger är en nyckelfunktion som Zentangle-konst kan använda för att uttrycka din kreativitet på många sätt. Den här kollektionen har ett brett utbud av varma och svala nyanser, utan några dubbletter. Detta gör att du kan lägga till livfulla färger till ditt konstverk. Med sitt vattenbaserade bläck kan du också blanda två färger för fler nyanser och nyanser.

Alla pennor har en mikrospetsstorlek på 0,38 mm fina spetsar för att arbeta med små intrikata detaljer och mönster. Om du vill ändra tjockleken på linan är det bara att trycka ner med lite tryck eftersom spetsen är tunn och kan gå sönder om du trycker för hårt på dem.

Jag gillar verkligen att skriva med dessa pennor eftersom de glider utan ansträngning även på de tandigaste papperen. Med ett mjukt grepp kan jag skissa utan att behöva oroa mig för att hoppa över, tack vare det fritt rinnande bläcket. Jag kan använda den på många sätt tack vare den mängd olika färger som finns. Förutom Zentangle och journalföring kan jag stryka under viktig text i böcker eller använda den för mind-mapping.

Med tanke på antalet pennor du får i ett köp är jag förvånad över hur prisvärd denna konstprodukt är. Förpackningen är slitstark klar vinyl så att de kan bäras med dig överallt.

Pennorna blöder minimalt på papper, vilket inte direkt är en stor grej. Men att applicera ett andra lager färg lämnar en fläck på baksidan av papperet. Om du arbetar med en skissbok är mitt råd att placera ett klipppapper under sidan du arbetar med.

Fördelar

  • Innehåller 24 livfulla färger
  • Lätt att hålla och skriva smidigt
  • För små och intrikata detaljer, superfina tips
  • Det är användbart för Zentanlge och ritning.
  • Ett prisvärt set

Nackdelar

  • Blöder på papperet när det appliceras hårt

Denna mångsidiga liner kan användas för att rita trassel och skriva. Jag betalar gärna ett så lågt pris för en konstprodukt, av prislappen att döma. För Zentangle är detta set verkligen ett måste.

7. Misulove Micro-Pen Fineliner Ink Pens

Ett stort urval av pennor i en mängd olika spetsstorlekar och typer är allt du behöver för att förverkliga dina kreativa idéer. Du behöver inte spendera mycket pengar för att köpa ett sådant set. Du kan helt enkelt få denna budgetvänliga Misulove som kommer med 8 mikrospetsstorlekar och en mjuk penselpenna.

Arkivbläcken, liksom dess dyrare motsvarigheter, är säkra för fotokopiering och giftfria. Prestandamässigt är detta paket med svarta pennor lika imponerande eftersom bläcket inte hoppar över, smetar ut eller blöder genom papper. Den kan användas med Zentangle-plattor och spårpapper samt veläng- och spårpapper.

Setet innehåller en mängd fina tips som kan användas för olika ändamål, inklusive arkitektur, skiss och journalföring, anteckningar och Zentangle.

När du behöver rita exakta linjer och fina detaljer är tipsen med fina linjer till stor hjälp. Med en penselpenna inkluderad kan du göra breda drag eller färglägga stora ytor snabbare.

Eftersom bläcken är vattentäta kan du också använda akvarell och markörer tillsammans med dessa fineliners för att komplettera ditt konstverk. För akvarell är det viktigt att vänta tills färgen eller bläcket torkat innan du applicerar det andra lagret. Dessa pennor bör användas med syrafritt papper för att uppnå bästa resultat.

Bläcket kan inte fyllas på så det är viktigt att stänga locket direkt efter användning. Spetsar kan torka ut mycket snabbare än du förväntat dig. Du måste aktivera pennan igen för att bläcket ska flöda normalt. Detta är det enda problem jag ser som skulle hindra någon från att köpa denna konstprodukt.

Fördelar

  • En uppsättning pennor som är budgetvänliga
  • 9 mikrotips för att arbeta med små mönster
  • En borstspets för breda drag
  • Fungerar bra med de flesta typer av papper och medier
  • Högpigmenterat, luktfritt bläck

Nackdelar

  • Det räcker inte med lock för att hindra den från att torka ut för snabbt

Denna uppsättning kommer att göra Zentangle-ritningen mycket enklare. Samtidigt kan du, på grund av dess prisvärdhet, spara pengar och producera mönster av professionell kvalitet.

8. Sakura Micron Pen Set Zentangle

Dubbad som en av de bästa pennorna för Zentangle-konst, kan du producera abstrakt konst av professionell kvalitet. Många människor inser inte hur lätt det är att förbättra sina illustrationsfärdigheter med bara några svarta pennor.

I detta grundset får du en 0,45 mm och två 0,25 mm spetsar. Baserat på erfarenhet tror jag att logiken bakom detta erbjudande är att det vanligtvis finns fler detaljer i ett mönster jämfört med konturer. Den mindre spetsen används också för skuggning. Spetsen är väldigt fin och pennan är lätt att hålla i, så jag kan göra skuggning mer effektivt.

Som de bästa pennorna för många konstnärer, smetar de vattentäta bläcken inte ut, fjädrar eller blöder genom papperet ens när du arbetar med akvarellfärger.

Dessa fineliners är gjorda med samma kvalitet arkivbläck som andra märken. De kan motstå blekning precis som alla andra märkespennor.

På en annan notering observerade jag att dessa pennor fungerar bäst på släta papper, inklusive Zentangle-plattor. När det kommer till tandigt papper så glider den fina 0,25 mm pennan inte lika smidigt.

För att undvika att spetsarna går sönder, tryck inte för hårt på papperet. Även den dyra med en tunn spets kan gå sönder under hårda pressar, så denna nackdel är nästan obetydlig.

Fördelar

  • Arkivbläck som motstår blekning
  • Kan fungera bra med vattenbaserade medier
  • Det kladdar inte ut eller smetar ut och det blöder inte igenom
  • Fineliner med 0,45 mm spets är utmärkt för konturer
  • 25 mm pennor gör att du kan rita med precision

Nackdelar

  • 25 mm är svårt att använda på tandigt papper
  • Sköra tips

Denna Zentangle-produkt är en toppprodukt som valdes av Zentangles grundare. Den skapades för att möta behoven hos människor som precis har börjat med denna kreativa och meditativa praktik.

9. Sakura Zentangle Artist Tool Set

Förpackningen innehåller 0,25 mm spetsar eftersom Zentangles skapare har slagit sig ihop med Sakura. Du hittar också 2 tortillions, 5 Zentangle-brickor, en svart penna och en vit för att fullborda setet. Med detta behöver du inte köpa många olika set för att få fulla verktyg.

Den svarta grafitpennan Zentangle har en mjuk spets men är tillräckligt stark för att inte gå sönder lätt. Den är utmärkt för att skugga och rita ljusa linjer på papper. Finliners i svart och brunt glider lätt på Zentangle-plattor. Dessutom tillför den bruna pennan färg för att göra fantastiska mönster.

För en mer 3-dimensionell look gör den vita pennan ett utmärkt jobb med att skugga färgat papper. Med hjälp av tortillionen jämnar jag ut gradienterna som jag skapade med mina pennor. De bruna Zentangle-brickorna är lite gryniga, vilket gör det lätt att blanda de svarta och vita pennorna, men det är lite knepigt med fineliners ömtåliga spetsar.

Om du är vänsterhänt eller använder en grafitpenna för första gången, var försiktig eftersom den lätt kladdar. Individuellt är kvaliteten på varje produkt i setet imponerande. När det gäller bekvämlighet, att få ett kit med bland annat Zentangle pennor och papper, tar bort besväret med att hitta förnödenheter på andra ställen.

Fördelar

  • Gritty Zentangle-plattor gör blandningen enkel
  • Grafitpenna går inte sönder lätt
  • Finns i svart eller brun penna
  • Inkluderar tortillion
  • Komplett set för Zentangle

Nackdelar

  • Grafitpenna kladdar lätt
  • Fineliners tips kan vara lite ömtåliga

En av fördelarna med att få detta kompletta set för Zentangle är att du inte behöver oroa dig för om du har alla rätt verktyg eller inte. Allt du behöver för att komma igång finns i detta paket.

10. Boxlin Premium 3 Colors Gel Pen Set

Har du någonsin provat att rita på mörka eller svarta papper? Det är dags att kliva utanför boxen och ta din design till nya höjder. Dessa gelpennor för Zentangle kommer att få dina teckningar att sticka ut mot en mörk bakgrund.

Innan jag går in på detaljerna, låt mig säga att detta set innehåller 2 vita och 2 silver samt 2 guld. Om du har förbrukat en av dina pennor behöver du inte köpa ett annat set. Ett köp kan hålla länge.

Laddade med förstklassigt vattenbaserat gelbläck, dessa pennor är giftfria och syrafria.

Denna produkt kan användas på vilket papper som helst, inte bara svart papper. För Zentangle-ändamål framhäver jag mina svartvita mönster med silver och guld. Ibland använder jag den vita pennan för att lägga till höjdpunkter.

Rollerball-huvudspetsarna, som mäter 0,8 mm i storlek, är inte precis fineliners jämfört med andra spetsstorlekar. Däremot fungerar de utmärkt. Spetsarnas tryck kan justeras för att uppnå olika tjocklekar. När det gäller bläckflöde så älskar jag hur de glider på svarta skissböcker och kuvert.

Denna konstprodukt har alla funktioner du kan önska.

Jag kanske är besatt av detaljerna, men jag märkte att de hoppar över. Lyckligtvis hände detta bara ett fåtal gånger.

Fördelar

  • Erbjuder 6 pennor i vitt, silver och guld
  • Rollerball tips för 8 mm huvuden
  • Ser ljust ut på mörkt papper
  • Snabbtorkande på matt papper
  • Multifunktionella gelpennor

Nackdelar

  • Bläck hoppar ibland över

De flesta av oss är vana vid att rita på vita papper. Att arbeta på en mörk bakgrund kan vara utmanande men dessa pennor kontrasterar så bra mot svarta papper. Förutom Zentangle kan jag använda detta för att göra snygga gratulationskort.

Vad Du Ska Leta Efter När Du Köper Pennor För Zentangle

Det finns många pennor på marknaden med liknande funktioner. Ibland är det först när du börjar rita med dem som du upptäcker om de uppfyller dina behov eller inte. Medan alla typer av skrivverktyg duger för enkla uppgifter som att göra anteckningar, kräver Zentangle mer än en vanlig penna.

Det här avsnittet kommer att diskutera några viktiga faktorer att ta hänsyn till när du köper Zentangle-pennor.

Arkivkvalitet

Mer än bara en hobby eller en meditativ träning, Zentangle är en avkopplande metod som frigör din kreativa potential. Det är därför du måste investera i rätt verktyg, som pennor som innehåller arkivbläck.

En viktig anledning är att det hindrar dina konstverk från att blekna. Konst är mer än en hobby.

Bläck som torkar snabbt

Att vänta på att bläcket ska torka innan du kan applicera ett annat medium som akvarellfärger eller markörer kan ta bort Zen i Zentangle. Vad som är ännu mer irriterande är att när du väl lagt till akvarell, smetas mönstren du jobbar så hårt med att göra. Du kan undvika detta problem genom att använda pennor som torkar snabbt.

Var noga med att kontrollera förpackningen där tillverkarna vanligtvis anger om bläcket är snabbtorkande eller inte.

Fina tips eller fineliners

Spetsarna på dina pennor är lika viktiga som bläcket du använder. Du kan använda breda spetsmarkörer för att rita strängar eller tovor om du har en stor yta. En uppsättning fineliners kommer att fungera bra på Zentangle-plattor 9 cm i storlek.

Fina tips är lättare att manipulera i små utrymmen. Fineliners kan användas för att skapa linjer med olika tjocklekar eftersom de finns i en rad punktstorlekar. Ju finare punktstorlek, desto lättare är det för dig att skapa små detaljer. Fineliners är bra verktyg för skuggning.

Kompatibel med det papper du väljer

Om du arbetar på ett texturerat eller tandigt papper som vissa skulle kalla det, kommer du att märka att pennan glider annorlunda på ytan jämfört med de slätare. Likaså absorberar det glansiga pappret bläcket annorlunda jämfört med det matta papperet.

Kom ihåg att det inte finns något sådant som ett perfekt papper.

Kvalitet på färger

Zentangle-gemenskapen domineras av de som vill behålla det svart och vitt. Samtidigt vill andra leka med färger. I båda fallen, se till att din Zentangle-bricka är färgad för att poppa.

Som du vet kommer Zentangle-brickorna i vitt, brunt och svart, så det är bäst att hitta en uppsättning pennor som kan hjälpa dig att rita heldragna linjer och former oavsett vilken bakgrundsfärg du väljer.

Vilken Penna Använder Du För Zentangle?

För att träna Zentangle kan du använda vilken penna, penna eller papper som helst. Du kan använda det du har hemma för att träna Zentangle, även om det bara är för ett test. Du kommer att behöva investera i nya konstmaterial när du menar allvar med det.

Pigma Micron-seten är den överlägset mest populära pennan för Zentangle. Dessa pennor kallas fineliners just för att deras spetsar är bra. Om du letar efter andra alternativ rekommenderar jag pennor med gelbläck och bläckpennor för Indien.

Vad är Skillnaden Mellan Zentangle Och Doodle?

Zentangle liknar doodle genom att båda involverar användning av pennor, pennor och markörer. De kräver ingen planering eller komplicerade resultat. Du kan göra vad du vill!

En stor skillnad mellan Zentangle och doodle är att den förra kräver att personen avsiktligt fokuserar på att rita mönster eller härvor, vilket för in sinnet i ett meditativt tillstånd.

Det senare kan åstadkommas utan en individs fulla uppmärksamhet.

Naturligtvis säger jag inte att den ena är bättre än den andra eftersom dessa två aktiviteter har väldigt olika mål. Doodling, å andra sidan, handlar om att skapa mönster. Zentangle är ett bra sätt att göra detta. Många av oss har klottrat på baksidan av våra anteckningsböcker under lektionerna utan att anpassa oss till en viss stil.