2021 års Bästa Pennor För Svart Papper: Granskade Och Betygsatta

De Bästa Pennorna För Svart Papper För 2021

Vi lärde oss att rita på vitt papper när vi var barn. Även vita sidor är vanliga i böcker, som har sidor som är ljusa, som grädde, vanilj och äggskal. Det kan vara svårt att arbeta på svart papper om vi inte är vana vid det. Det betyder dock inte att det är omöjligt.

Att använda en svart eller mörk bakgrund får oss att tänka utanför ramarna. Även om det kan vara svårt att komma med kreativa idéer och genomföra dem på svart papper, är resultaten värda det. Med rätt pennor och markörer kan du skapa fantastiska illustrationer och handbokstäver med ljusa färger som dyker upp mot den svarta bakgrunden.

Det finns många olika typer av skriv- och ritverktyg. Denna recension kommer att täcka alla detaljer om de översta pennorna för svarta papper.

Recensioner Av Den Bästa Pennan För Svart Papper

1. Tuyoart Premium Metallic Marker Pens

Om du inte är säker kan metalliska pennor för mörkt papper användas för handbokstäver, journalföring, scrapbooking och andra kreativa projekt. Anledningen till att jag inkluderar dessa metalliska markörpennor är att de fungerar på andra typer av ytor. Dessa pennor är faktiskt multifunktionella.

Alla 12 färger, ljusa och metalliska, skimrar på både mörka och ljusa bakgrunder. Förutom papper fungerar bläcket också bra på tyg, keramik, glas, trä och metall. Dessa pennor passar både vuxna och barn, eftersom de är vattenbaserade.

Spetsarna är något tjockare än vanliga finlinjeformade pennor på cirka 1 mm. Bläcken glider lätt mot papper och andra material och spetsarna torkar snabbt. En sak jag kan försäkra dig om är att permanent bläck inte bleknar eller kladdar.

Dessa pennor har en mycket ergonomisk design som gör det enkelt att använda pennan. Pennorna är också icke-läckbara, vilket är en annan anledning till att vuxna älskar denna konstprodukt.

Barn kan också använda denna uppsättning för att göra konst utan att göra en röra.

När jag först använde de metalliska pennorna märkte jag hur färgerna på de faktiska bläcken skiljer sig något från färgerna på locken. Bläcken är mörkare än locken, men de lyser fortfarande starkt.

Fördelar

  • Svart papper lyser med metalliska färger
  • Flera ytor kan användas
  • Perfekt för att skriva, rita och färglägga
  • Bläck som torkar snabbt
  • För barn och vuxna är detta en konstprodukt utan stök

Nackdelar

  • Färgerna på bläcken skiljer sig något från lockens färger

Denna konstprodukt kan förvandla dina vilda idéer till vackra konstverk. På grund av dess multifunktionella funktioner kan du dekorera många ytor som du vill.

2. Sunshilor Metallic Markers Set Om 12

Fler och fler kalligrafer, illustratörer och designers kommer på nya saker att rita på svart papper. Om du vill starta ditt konstprojekt kan du hitta massor av inspiration online. Denna uppsättning metalliska markörer hjälper dig att föra dina vilda idéer till liv.

Med tanke på alla spännande funktioner är en av de saker jag vill lyfta fram först intensiteten i färgerna. Dessa markörer verkar nästan självlysande mot en svart eller grå yta. Förstärker deras utstrålning är den kromliknande finishen som gör konstverk omedelbart iögonfallande.

En uppsättning med 12 färger gör att du kan rita på många ytor. Jag vill gärna dela att de är lämpade för både porösa och icke-porösa ytor som sten, metall, trä och keramik. På samma sätt lyser de starkt mot antingen ljust eller mörkt papper.

Dessa pennor är laddade med bläck som är barnsäkra på grund av den giftfria och syrafria formeln. Således skulle det inte skada dina barns hälsa och föräldrar kan ge detta som en gåva för att få sina barn att utöva sin kreativitet. Dessutom är det här setet garanterat rörfritt och läcker inte vilket gör det lämpligt för barnvänliga konst- och hantverksaktiviteter.

Under tiden hindrar de sexkantiga faten att pennorna rullar från bordet och vilar behagligt på mina fingrar. Inte att förväxla med målarpennor, dessa markörer har slitstarka filtspetsar i storlek 1 mm.

Denna konstprodukt är lite för tjock för fina detaljer men fungerar utmärkt för att rita, skriva och färglägga.

Fördelar

  • Fantastisk färgintensitet
  • Fungerar på porösa och icke-porösa ytor
  • Säker för barn
  • Sexkantiga fat hindrar pennor från att rulla av
  • Slitstarka 1 mm filtspetsar

Nackdelar

  • Fina detaljer kanske inte täcks av denna policy.

Kvaliteten på bläcken och färgintensiteten är imponerande, speciellt på mörka ytor. Kombinera dessa funktioner med de väldesignade faten, konstprojekt kommer säkert att bli lyckliga.

3. Sunshilor Metallic Markers Set Med 20 St

De säger, Ju fler, desto roligare, vilket är anledningen till att denna uppsättning med 20 metalliska markörer från Sunshilor landade på min recension. Precis som setet med 12 delar kommer dessa markörer som skriver på svart papper att få dina kreativa safter att flöda. Låt oss gå till detaljerna.

Bläcken är av utmärkt kvalitet. Jag älskar hur de ser ut mot svarta kartongsidor och klippbokssidor. Bläcket rinner ut ur spetsen utan ansträngning när pennan glider över papperet. Det finns inga läckor eller blobbar. De hoppar inte över.

Med välmättade färger har alla färger en metallisk glans. Min erfarenhet var att ett lager räckte för att täcka hela ytan. För att göra ritningarna eller texten mer solid behövde du inte lägga till ytterligare ett lager.

Markörens lätta cylinder och sexkantiga form ger stor kontroll när du skapar konstverk. Nästa funktion att lyfta fram är den 1 mm filtspets som finns i varje penna. Tipset hjälper mig att producera bra täckning tillsammans med det mjukt flödande bläcket när jag fyller en form med färg och skriver snygg text på kort.

Kontrollera mina skapar ett par veckor senare, färgerna bleknade inte men det finns två mindre olägenheter jag skulle vilja nämna. För det första verkar en tredjedel av setet vara en variant av brunt, brons och guld. För det andra är tipsen svåra för att återge små detaljer. Ändå är setet så prisvärt att det motiverar köpet av denna produkt.

Fördelar

  • En tredjedel av denna uppsättning innehåller en mängd olika brunt och/eller guld
  • Spetsarna är tjocka för detaljer

Ibland är allt som krävs för att behålla din passion för konst och hantverk att arbeta på en annan yta. Denna uppsättning med 20 metalliska färger och en bit svart papper är ett bra sätt att börja.

4. Sakura Gelly Roll Moonlight Pen Set

Uppfanns först av ett väletablerat varumärke inom konstbranschen på 80-talet, och de fick och behöll sin popularitet av många anledningar. Den här produkten har en handfull varianter men för den här recensionen har jag Moonlight-serien.

Dessa pennor kan användas på både svart och vitt papper. Men utöver det, om du ritar på svart kartong och placerar den under en svart glödlampa, kommer den riktiga magin att hända. Som du kommer att se den sanna skönheten i de fluorescerande färgerna.

Dessa pennor kan användas på vitt papper men fungerar bäst på svart papper. Spetsarna är hållbara och mångsidiga nog att hantera porösa stenar, men skonsamma på papper. Vad mer, rendering med spetsar med en 1 mm kula ger en ganska konsekvent tjocklek på cirka 0,5 mm fet linje.

Paketet innehåller 10 livfulla färger som kan användas för en mängd olika konstprojekt, inklusive scrapbooking och korttillverkning. Bläcken är inte vattenlösliga så du kan använda dem på svarta sidor och anteckningsböcker. Dessutom är detta set ett barnvänligt eftersom det uppfyller normerna för icke-toxicitet, men vuxen tillsyn uppmuntras.

Som med alla konstprodukter är den här inte perfekt. För vänsterhänta personer, använd dessa pennor med försiktighet eftersom de kan smeta ut om din hand av misstag vidrör området som inte har torkat tillräckligt. De varmaste färgerna är min favorit.

Fördelar

  • Självlysande bläck lyser under svart ljus
  • Både svarta och vita papper är kompatibla
  • Bläck blöder inte på papper
  • Giftfritt, barnvänligt
  • Konsekventa djärva linjer
  • Behöver några sekunder för att torka
  • Varmare färger är mer populära än kalla färger

Moonlight-serien av gelly rolls-pennor är gjord av samma företag som uppfann gelbläck. Du kan förvänta dig exceptionell kvalitet från denna linje. Denna konstprodukt kan användas för att rita eller skriva, så den kommer att lysa upp din mörka dagbok, skissbok eller klippbok.

5. Sharpie Metallic Permanent Markers

Brons, silver och guld är mästarnas färger. Dessa metallics är inte bara populära på medaljer och troféfodral, utan de vinner också många kreativa människors hjärtan. Om du är några av dem som älskar dessa färger, skaffa dig dessa markörer från Sharpie.

Även om pennor som skriver på svart papper inte är en sällsynthet nuförtiden, är det som gör dessa markörer speciella att de inte behöver skakas, till skillnad från andra märken. Du behöver bara öppna locket så är du igång! Du kan börja rita på i stort sett vilken yta du vill, även de glansigaste.

Om du vill se glansen i sin fulla glans bör du använda dessa markörer på mörk eller svart bakgrund. Permanenta markeringar kan göras med dessa pennor eftersom de är vatten- och blekningsbeständiga. En annan viktig egenskap som jag vill nämna är att dessa pennor ger ogenomskinliga färger som glittrar på papper.

Förutom bläckets enastående egenskaper är de fina spetsarna ytterligare en anledning till att du bör välja den här. Dessa tips låter mig märka mörka föremål som de svarta laddarna på mina prylar. Dessa tips är bra för kreativa ändamål. Jag använder dem för att skapa personliga gratulationskort eller försköna konstverk. Färgerna är också bra med konstverk med rustika tema. De kan användas för många ändamål.

Men jag skulle vilja skilja mellan de fina spetsarna på markörer och fineliners eftersom de inte är samma. Dessa markörer har tjockare spetsar, som är bättre lämpade för detaljarbete på stora ritytor. Spetsarna kan vara för tjocka för invecklade mönster du vill rita på A4-papper.

De andra aspekterna som jag verkligen gillar med det här setet är att de erbjuder 2 markörer av varje färg. Jag behöver inte köpa en ny penna varje gång mitt bläck tar slut. På tal om priset är den här produkten definitivt på den överkomliga sidan.

Fördelar

  • Prisvärda 6-pack metallmarkörer
  • Erbjuder 2 markörer av varje färg
  • Snabbtorkande permanent bläck
  • Motståndskraftig mot vatten och blekning
  • Flerfunktionsmarkörer

Nackdelar

  • Spetsarna är tjocka för detaljer

Dessa markörer är betrodda av både proffs och hobbyister för deras utmärkta bläckkvalitet.

Den metalliska finishen hjälper artister att göra djärva uttalanden på mörka ytor. Denna konstprodukt kommer inte att svika dig.

6. Pentel Arts Milky Pop Pastell Gel Pen

Svart papper är mer intressant för dina journaler, klippböcker eller anteckningar. I konstverk definierar dina färgval din personlighet och sätter tonen i ditt huvudbudskap. Denna Milky Pop Pastel 8-delad uppsättning gelpennor kommer att göra alla projekt pop.

Som produktnamnet antyder är färgerna på gelpennorna ljusare och mindre mättade. Dessa färger är tekniskt sett inte neon, men de ser så slående ut mot svart papper att det är svårt att missa dem. Dessa gelpennor är bara pasteller när de appliceras på ljusa papper.

Tillverkade av ett av de främsta märkena av skriv- och ritverktyg, dessa gelbläck kommer i 6 olika pastellfärger och 2 vita. Jag gissar att kunderna använder vitt oftare som jag brukar. Dessa pennor används också för att rita på foton, förutom vanligt färgat papper.

Det finns en snygg funktion som kallas latexfritt grepp placerad runt området där du håller pennan på cylindern. Denna funktion gör det enkelt att rita och skriva med fingrar och händer. Dessutom är den genomskinliga kroppen en fin touch då den låter mig se hur mycket bläck jag har kvar.

När jag använder dessa pennor för att skriva, finns det några streck som bleknar. Detta gäller särskilt när jag ändrar riktning för att göra en bokstav. Detsamma kan förväntas vid färgning så jag går över området några gånger till för att slutföra täckningen.

Fördelar

  • Färgerna är slående på svart papper
  • Erbjuder 2 vita pennor och 6 färgade pennor
  • Ta tag i faten med latexfria fingrar
  • Det är lätt att se bläck tack vare den genomskinliga kroppen

Nackdelar

  • Ljusa blekande ränder

Trots de lätta dämpade färgerna sticker bläcket ut på svarta sidor. Dessa pastellfärgade gelpennor är lätta att använda och kommer att ge dina tidskrifter eller konstverk ett nytt utseende.

7.

Dyvicl Vitguld Silver Gel Pennor

Om du bara är så detaljorienterad den som lutar åt att rita intrikata mönster med fina linjer och små former; gå sedan till dessa vitguld silver gel pennor.

Dessa pennor kan användas med en mängd olika färgmaterial, inklusive akvarell, färgpennor och markörer. De fungerar också bra med icke-olja och oljemålningar. Detta är möjligt tack vare den snabbtorkande karaktären hos bläcken som också är vattenbeständiga. Det är därför mixed media artister älskar metalliska gelpennor för svarta papper.

Dessa pennor är giftfria och har en vattenbeständig formel som förhindrar kladd. De kommer också med ett giftfritt och syrafritt bläck som gör dem säkra för barn. Dessa pennor kommer med arkivbläck så att du kan vara säker på att dina handgjorda snygga gratulationskort och konstverk inte kommer att blekna.

Många upplever att vit penna för svart papper från andra märken är så lik kvaliteten på vit penna. Efter att ha provat dem upptäckte jag att vitt bläck släpper ut gelbläck som inte har samma effekt av korrigeringsvätska. Å andra sidan strålar guld- och silverpennorna på de mörka ytorna som stenar.

Av någon anledning hoppar bläcken över några gånger när jag ritar eller skriver snabbt. För att förhindra detta från att hända saktade jag ner mitt skrivande så att pennorna släppte bläcket. Ändå är jag nöjd med resultatet och uppmuntrar dig att skaffa en av dessa metalliska gelpennor eftersom de kommer till ett budgetvänligt pris.

Fördelar

  • Kompatibel med andra färger
  • Snabbtorkande arkivbläck
  • Säker för barn
  • Vitt bläck
  • Mörka ytor är bäst för guld och silver.

Nackdelar

  • Du kan hoppa över om du flyttar pennan för snabbt

Bara för att du behöver pålitliga gelpennor som inte bleknar eller smetar, betyder det inte att du behöver spendera mycket pengar. Det spelar ingen roll hur mycket du spenderar, det viktiga är att din produktion kan uppnås. Till ett överkomligt pris erbjuder denna lovande konstprodukt både bläck av arkivkvalitet med en överlägsen metallisk finish.

8. Sakeyr Metalliska Pennor För Svart Papper

Medan vissa konstnärer föredrar en matt finish till sin konst, föredrar andra en glänsande finish. Om du är den senare, överväg att lägga till denna uppsättning metallmarkörer som skriver på svart papper i din samling av konstmaterial.

Detta set kan användas på många ytor, så du kan använda det för att maximera din kreativitet. För att se den fulla effekten kan du prova dem på svart papper eller något med mörka ytor som stenar eller träföremål.

Du kommer automatiskt att se hur dessa färger är så levande.

Även om du kan skriva på många olika papper och föremål, klassificerade varumärket denna produkt som klippboktillbehör. Dessa markörer kan också användas på svarta klippbokssidor. Till exempel ger de 10 färgerna mig tillräckligt med alternativ för att lägga till dekorativa kanter för fotona och minnen jag bifogade.

Varje penna är laddad med glittrande bläck som rinner ut ur spetsen och glider enkelt på papper. Att rita detaljer har aldrig varit enklare på grund av pennornas fina spetsar. Färgerna är ogenomskinliga och ljusa vid första appliceringen.

Detta set har varit ett bra köp. Det finns två saker som kan förbättras. Först kunde faten vara genomskinliga så att jag kunde se hur mycket bläck som finns kvar i mina pennor. För det andra verkar vissa bläckfärger vara något mörkare än de på locken.

Fördelar

  • Metalliskt bläck med livfulla färger
  • Opaka färger som ger bra täckning
  • Fina tips för enklare detaljarbete
  • Andra typer av ytor är också berättigade
  • Fungerar bäst med klippböcker
  • Det går inte att se bläcket kvar genom faten
  • Vissa färger kan skilja sig något från kepsarna

Sammantaget är det här fantastiska metallmarkörer med fina spetsar som är extremt användbara för detaljer och färg.

9. 9.

Även om bara omnämnandet av detta märke får mig att tänka på barn, kan detta set även användas av vuxna. På en mer seriös ton är Crayola metalliska markörer en av de flashiga konstprodukterna som företaget har gjort. Låt oss gå till detaljerna.

Skapat av ett välkänt varumärke för att göra konsttillbehör för ungdomar försäkrar föräldrar att denna uppsättning metallmarkörer är säker för barn över 3 år. Detta är ett bra startpaket för barn som vill skapa iögonfallande konstprojekt. Ännu mer spännande, dessa markörer fungerar bra med andra konstprodukter tillverkade av samma företag.

Jag har nämnt att tonåringar och vuxna kan vara med på det roliga, eftersom dessa verktyg är användbara för illustration, scrapbooking och korttillverkning.

Dessutom, designade med tjocka fat, kommer både barn och vuxna att tycka att dessa markörer är bekväma att hålla. När man skriver på papper rör sig spetsarna fint på papper och bläcken hoppar aldrig över.

Den metalliska finishen finns i 8 olika färger och kompletterar svart papper vackert. Black Iron var min favorit av de 8 färgerna. När jag provade den på ett svart papper gav den en snygg gunmetal-look och stack väl ut mot den mörka bakgrunden.

Det här setet är jättebra, men jag önskar att det fanns fler färger. Spetsarna är också ömtåliga att de tenderar att slita när barn är grova i sina teckningar. Detta set är ett bra tillägg till min samling. Bläcken är levande på både svart och vitt papper.

Fördelar

  • Säker för barn
  • Finns i 8 färger, med metallic finish
  • Fungerar på antingen svart eller vitt papper
  • Svart järnmarkör sticker ut på svart papper

Nackdelar

  • Tips för ömtåliga människor
  • Begränsat färgutbud

Dessa markörer kan användas med en mängd olika färgmaterial. Denna produkt är utmärkt för att introducera barn till blandad media. Även om de är gjorda för barn, kan vuxna dra nytta av dessa verktyg för sina konst- och hantverksprojekt.

10. Attom Tech Metalliska Markörpennor

Denna uppsättning metallmarkörer är värd varenda krona. Den har många fantastiska funktioner, men den är så prisvärd. Låt mig nu dela med mig av det bästa med denna produkt.

Detta set erbjuder 12 olika färger, som alla gjorde det möjligt för mig att skriva och rita på svart papper. Målarmarkörer för svart papper kräver vanligtvis att du skakar eller pumpar pennorna innan du använder dem, men du behöver inte göra det med den här produkten. Du kan helt enkelt ta av locket för att färga på porösa eller icke-porösa ytor.

Dessa multifunktionella metallmarkörer är ljusa och djärva på mörka ytor. De kan användas för många konstprojekt som scrapbooking och handbokstäver. Rendering av linjer är också lätt eftersom de 1 mm kraftiga spetsarna släpper ut bläck jämnt. De ogenomskinliga bläcken ger solid täckning.

Föräldrar som undrar om produkten är lämplig för barn kommer att bli glada över att veta att den är det.

Dessa pennor torkar snabbt och är giftfria. Barn kommer att njuta av sina konstprojekt med dessa färgverktyg när de får utforska hur dessa metaller kommer att dyka upp på olika material.

Jag råder dig att inte ge denna uppsättning till någon i present. Det finns klistermärken på förpackningen med information om hur man returnerar den. Även om jag uppskattar denna gest, förstärker den inte produktens vackra förpackning.

Fördelar

  • Formel för barnvänligt bläck
  • Bläck som är vattentätt och torkar snabbt
  • Användbar för porösa och oorganiska material
  • Rejäla 1 mm spetsar
  • 12 ogenomskinliga metalliska färger

Nackdelar

  • Information om retur av produkt döljer förpackningen

Dessa markörer är så bra att jag inte har hittat någon anledning att ogilla dem. Jag älskar allt med det. Därför bör du köpa dessa metalliska markörer för att förvandla ditt föremål till ett konstverk.

Hur Man Väljer Svarta Papperspennor

Varje penna är gjord för ett specifikt ändamål och alla pennor är inte likadana. Om du precis köpt en journal eller en vuxenmålarbok med svarta sidor behöver du färger som syns på papper som ett grundkrav. Ändå finns det andra faktorer som du måste ta hänsyn till.

För dem som inte är bekanta med det nitty-gritty av konsttillförsel, jag delar några av de saker som du behöver leta efter när du köper pennor eller markörer för svart papper.

Hög färgintensitet och ljusstyrka

Högintensiva färger ser ljusare ut än de med lägre intensitet. Detta betyder inte att alla pennor som är ljust färgade med gult, orange eller andra ljusa färger kommer att fungera på svarta papper. Denna förmåga bör endast vara möjlig om bläckkvaliteten är god.

Bläckkvalitet

Bläckkvaliteten bör övervägas på flera sätt, inklusive opacitet, ljusäkthet och stark synlighet på svarta papper. Leta efter högpigmenterade bläck som har stark synlighet på svarta papper. Förpackningen kommer vanligtvis att indikera att markören eller pennan är avsedd för mörka ytor.

Bläck bör vara ogenomskinligt för att säkerställa att du inte behöver applicera färgerna om och om igen för att få en solid täckning. Samtidigt säkerställer maximal ljusäkthet att dina konstverk inte bleknar med tiden.

Fungerar med andra färgämnen

Du kan skapa fantastiska konstverk med blandad media genom att kombinera olika färgmaterial med dina markörer. Den här typen av projekt är inte möjligt med alla pennor som är kompatibla med svart papper.

Även efter att du har låtit dem torka, smetar en del bläck ut och kladdar ut när du börjar applicera färger.

Den goda nyheten är att markörer som fungerar bra med andra färgverktyg finns. Innan du gör ett köp, se till att du läser etiketten eller förpackningen för att verifiera att produkten är kompatibel med andra färgverktyg. Snabbtorkande är ett nyckelord att söka efter.

Punktstorlekar

Ibland tänker vi inte så mycket på spetsens punktstorlek, men en bråkdel av en millimeter kan betyda en värld av skillnad för någon med ett tränat öga. Det finns ingen enskild spetsstorlek eller spets som fungerar bäst. Att ha en uppsättning extrafina, fina och medelstora punkter och några borstspetsar gör att du kan skapa ett brett utbud av konstverk.

Färgspektrum

Att välja färger för ditt nästa konstprojekt är en av de mest spännande delarna av den kreativa processen. Varje produkt erbjuder specifika färger men behöver du alla? Många av oss gör oss skyldiga till att köpa fler pennor än vad som krävs och det slutar med att de samlar damm på våra hyllor.

Vilken Typ Av Pennor Kan Du Använda För Att Skriva På Svart Papper?

Det är inte ovanligt att se butiker som säljer packar med svart papper eller tidskrifter, anteckningsböcker och skissblock med svarta sidor. När målarböcker för vuxna blev en hit började tillverkarna göra versioner av produkterna med svart bakgrund. Som ett resultat av detta fortsätter efterfrågan på pennor som ritar på svart papper att växa.

Är Sharpie Metallic Markers Kompatibla Med Svart Papper?

Detta märkes metallmarkörer fungerar bra på svart papper och lyser briljant mot andra ytor. Sharpie är ett av de mest populära konsttillbehörsmärkena av en anledning. De används ofta inte bara för konstprojekt, utan också för att märka saker hemma.

Hur Man Skriver På Svart Papper

Du har säkert provat själv och fick ganska snabbt reda på att en vanlig svart gelpenna för ritning inte syns på svart papper. För att skriva på svart papper behöver du färgpennor, markörer och pennor med högintensiva färger. Bläcken ska vara ogenomskinlig för pennor och markörer så att färgerna kommer ut på en mörk bakgrund.

Det är en bra idé att öva på att använda pennor på lappar av svart papper innan du lägger färg på dina skisser. Som ett exempel brukar jag rita några korta linjer och skugga en liten fyrkant.

Testning och provtagning tillåter mig hur bläcket ser ut som linjer och hur väl de täcker en yta.

Den här metoden ger mig också en uppfattning om hur jag kan använda färgerna i mina illustrationer, klippböcker och journaler. Du kan fortfarande rita och skriva utan att testa, men dessa pennor kommer ofta med permanenta bläck.