2021 års Bästa Färgpennor För Trä: Granskade Och Betygsatta

2021 års Bästa Färgpennor För Trä

Idag är det väldigt trendigt att måla på trä. Jag ser det mycket på bröllopsskyltar. Den kan användas för att skriva på glasunderlägg eller bordskort. För mig använder jag färgpennor för att skriva bekräftelser på trä med avsikten att visa det hemma som ett konstverk. Om du gillar kalligrafi kan du göra detta och ge dina skapelser i present. För att göra detta behöver du de bästa färgpennorna för trä.

Använd inte bara en vanlig penna. Det kommer inte att se lika fantastiskt ut på trä. Vissa markörer kan också blöda på trä på grund av att bläck rinner genom träfibrerna. Detta är inget du vill ha, så se till att produkten du köper är lämplig att använda på trä.

Recensioner Av De Bästa Färgpennorna För Trä

1. Måla Mark Quick-Dry Färgpennor

Denna färg fungerar bra på trä och andra porösa ytor. Jag fick dessa färgpennor för trähantverk till ett ganska rimligt pris. För dess prisläge tycker jag att det är förståeligt med tanke på att jag fick 15 olika färger på pennan att skriva på trä.

Du får grundläggande färgalternativ men de är alla trevliga och levande. De ser inte tvättade eller bleka ut. Jag gillar också hur de inkluderade en vit. Det ser fint ut mot glaset.

Den är tjock och smidig i konsistensen. Den är oljebaserad så den kan inte tvättas lätt.

Dessutom ställer den sig snabbt, så varje slag är exakt och du inte lämnas med streckiga efterspel. Det kan hända om du använder en vanlig penna. Med pennor som skriver på trä torkar bläcket snabbare och lämnar inget utrymme för det att förirra sig till skrivytan.

Dessa färgmarkörer kommer med en 365-dagars garanti. Deras garanti är bättre än dina pengar tillbaka, hävdar de. Jag har ännu inte testat det här eftersom mina markörer är bra, men det är skönt att veta att jag har det här alternativet ifall jag skulle få en dud.

Dessa markörer är lättare att konturera med. Jag kan fortfarande göra lite skuggning men eftersom det kan vara endimensionellt måste du vinkla det för att få de resultat du gillar.

En sak jag ogillar med dessa färgpennor för träskyltar är att du måste stänga locket efter en tid för att skaka det så att det kommer att ge en tjockare konsistens av bläck. Om den lämnas öppen för länge kan den torka ut. Detta är ett problem om du arbetar med stora projekt. Men eftersom jag gillar resultaten tror jag att det är en kompromiss jag är villig att göra.

Efter att ha sagt allt detta tycker jag dock att hela designen av markörerna är bekväm att använda. De är inte tjocka och skrymmande som andra markörer, vilket gör det lättare att arbeta med större projekt.

Fördelar

  • Så här många markörer är överkomliga
  • Bra kvalitet på bläck
  • Levande färger som inte bleknar och blir ränder
  • Kan arbeta på en mängd olika ytor, inte bara trä
  • Lätt att använda på gör-det-själv-projekt

Nackdelar

  • Om den lämnas öppen för länge kan den torka upp.

Detta är ett bra alternativ för personer som har begränsade budgetar men vill välja mellan fler färger. Dessa markörer är lika bra eller bättre än dyra märken.

2. Artistro Paint Pens

Detta träfärgspenna set är ett stort värde för pengarna. Det är svårt att hitta några av nyanserna som ingår i detta i andra märken. Detta märke är också unikt på grund av dess val i färg.

De inkluderar guld och silver, som är ett måste om du dekorerar på glas eller keramik.

Varje set innehåller 12 färger. Bläcket är vattenbaserat men de ser fortfarande levande ut när de appliceras på ytor. De har en glansig glans som gör dem till ett utmärkt alternativ för att skapa elegant kalligrafi.

Detta kommer med specifika instruktioner om hur du använder det. Varje penna har en plastfolie för att förhindra eventuella läckage. Ta bara bort plasten först och skaka den sedan för att aktivera bläcket inuti. Locket ska tas bort och spetsen på din penna placeras i hålet i toppen av färgpennans lock. Grundlägg det nu på ett papper för att låta bläcket flöda. Ge det ett test och se om det redan dispenserar bläck. När du förvarar den, sätt bara tillbaka locket och håll det horisontellt för att förhindra läckage.

Det jag gillar mest med dessa målarpennor för träskyltar är hur levande de är. Den vita färgpennan för trä sticker ut bra. Dessa pennor har testats på en mängd olika ytor, inklusive keramik och glas. Jag hade inga problem med färgerna. De blir alla vackra. Du kan välja mellan fin punkt eller medium punkt.

Det råkade bara vara så att tillverkaren är ett familjeägt företag. Jag tycker att det är värt att notera eftersom det är dessa företag som är värda att stödja. Du kan också vara säker på att om något är fel med ditt köp, kommer de att kunna åtgärda det enkelt.

Jag har också använt dessa pennor länge, till och med skrivit på stenar, och de håller fortfarande bra. Trots friktion med grova ytor som trä har spetsarna inte slitits ut. Det tar också lång tid att gå igenom ett helt set.

Tänk dock på att dessa punkter är tunnare än du kan förvänta dig. De är därför inte idealiska för feta bokstäver.

Fördelar

  • Livfulla färger
  • Det kan pågå länge
  • Färgval som är tilltalande
  • Inkluderar guld och silver
  • Val som är överkomliga

Nackdelar

  • Fina spetsar än andra markörer

Skaffa detta set om du letar efter markörer med unika färgalternativ. Det kan vara din allierade i att skapa mer slående konst.

3. Alerie Akrylfärgspennor

Denna uppsättning med 24 färgmarkörer på trä är något dyrare, men jag tror att det är ett bra köp oavsett din budget. De 12 pennorna har en fin spets med mått 0,7 mm medan resten har vändbara spetsar med 2-6 mm mått.

Jag tycker att det här är de bästa färgmarkörerna för trä eftersom de är så mångsidiga. Eftersom du har fler tipsalternativ kan du göra olika tekniker, särskilt inom kalligrafi. Professionella konstnärer som letar efter de bästa pennorna att skriva på trä kommer att finna dessa markörer som rekommenderas starkt av mig. Det är ett bläck av hög kvalitet.

Bläcket den dispenserar är mycket ogenomskinlig och har en jämn konsistens. Jag upplevde inga problem med att blekna eller att torka upp. Den har en vattenbas, vilket gör den lättare att dispensera, till skillnad från oljebaserade färger som tenderar att torka upp snabbt.

Dessa bästa trämarkörer är också bra för barn. Bläcket är giftfritt och avger ingen illamående lukt. Det är också fritt från syror och xylen så de kan ha mycket roligt att använda detta för att skriva på stenar de har samlat på bakgården eller träbitar för hemkonst.

Dessa pennor är mångsidiga nog att skriva på trä. Denna penna är perfekt för att skriva på metall, keramik, plast, canvas och andra material. Du kan till och med märka dina planteringar i terrakotta med dessa markörer.

Hållbarheten hos dessa färgpennor är imponerande. Dess uthållighet bestäms av hur väl den håller fast vid glas eller plast. Jag har aldrig upplevt att smeta. Den stannar på skrivytan, inte på dina händer. För att bläck ska kunna fylla spetsen behöver du bara skaka den kraftigt.

Garantin täcker dessa pennor. Du kan kontakta kundtjänst för att få pengarna tillbaka om du har några problem med din penna, som läckage eller att pennorna inte fungerar som de ska.

Fördelar

  • Det finns fler alternativ för tips
  • Det är mångsidigt för professionella och nybörjare.
  • Du kommer inte att bryta banken
  • Har levande färger
  • Det strimlar inte eller smetar ut

Nackdelar

  • Det tar några sekunder att komma igång

Dessa markörer kan användas för olika ändamål och är tillräckligt flexibla för att möta alla användares behov. Så oavsett om du är en professionell artist eller en hobbyist, kommer du att gilla den här uppsättningen.

4. Asani Paint Pens Akryl Markers

Om du letar efter ett prisvärt set med akrylfärgspennor för trä, skaffa detta. Dessa pennor är mångsidiga och kan användas på alla ytor. Den kan användas på alla icke-porösa ytor, inklusive metall, plast, glas och keramik.

Denna uppsättning innehåller alla färger som behövs för att starta kalligrafi och konstverk. Den kommer med standardfärgerna och en guld- eller silverversion för projekt som kräver lite extra känsla.

Dessa pennor har finspets. De har 0.

7 mm spetsar gjorda av nylonmaterial, så att du kan skapa de intrikata detaljerna som du vill ha eller använda dessa för att skriva.

De flesta av färgerna är fantastiska. De är levande och bläcket dispenserar utan problem. Det var bara en utmaning att få den vita att dispensera färgen. Det kan ha varit en dud men eftersom det kommer med en garanti kan det åtgärdas om du upplever samma problem.

Den svarta var lite för levande för mina preferenser när du skriver ner den först. För att jämna ut bläckflödet var jag tvungen att lägga till extra papper.

Även om tipsen är bra ger de bra täckning. Dessa pennor är lätta att skugga med. Nylonspetsarna är också långvariga. Men de tenderar att haka lite på grova ytor som canvas eller grov träslag. Du kanske vill slipa ner träet du använder först innan du skriver dessa pennor på det för att förhindra ränder.

Förpackningen är lite irriterande. Plastfolien som täcker varje penna är för tät och fastnar på den. Det är svårt att ta bort plastfolien om du har korta naglar. Även om det inte är ett stort problem kan det vara irriterande.

Dessa färgpennor är perfekta för hobbylobbyn i trä eftersom de fördelar bläck väldigt smidigt. Det kan vara nödvändigt att först blotta bläcket på ett papper, men när du har gjort det kommer du att vara nöjd med dess kvalitet och resultat. Denna formel är säker och giftfri vilket gör den till ett utmärkt val för barn.

Fördelar

  • Högpigmenterat bläck
  • Tar inte slut på bläck snabbt
  • Kommer inte att bryta banken
  • Färgval är bra

Nackdelar

  • Bläck tenderar att vara för tjockt i början

Dessa markörer är långvariga, vilket gör dem till ett bra köp för människor som använder trämarkörer mycket.

5. Morfone Metalliska Markörpennor

Om du behöver metalliska tuschpennor bör du skaffa Morfone-märket. Man kan verkligen se den metalliska glansen, speciellt när den är skriven på en mörk yta. Dess färgkvalitet var bra när den användes på trä, men den är särskilt livfull när den trycks på svart papper.

Även om setet kommer med endast 10 färger, är alternativen för färg ganska bra. Dessa är bra om du vill ha något ljusare och borderline-pastell. På grund av deras metalliska färger tror jag att den här pennan är den bästa för att skriva på träplattor.

Den vita är genomskinlig, även om den ser genomskinlig ut när den används första gången. Låt det torka och sedan mörknar det. Även om det inte är idealiskt för icke-porösa ytor, fungerar det bra med pappersmaterial.

Dessa pennor har en medelstor spets. Om du tycker att de fina spetsmarkörerna där ute är för tunna kommer du att gilla dessa. De är tjockare men inte för tjocka att de är för djärva. Dessa är fortfarande kapabla att producera känsliga skrifter.

Det bästa med dessa pennor är hur de konsekvent dispenserar bläck. Du behöver inte applicera bläck igen om det finns några bleka områden. Dessa pennor är lätta att använda och kräver inte ett andra lager.

Tillverkare erbjuder en 12-månaders ersättning utan kostnad, samt full återbetalning för eventuella problem med dina markörer. Jag har inte sett en garanti så här bra, så om du har tvivel om att få dessa av kvalitetsskäl, kan garantin bara påverka dig.

Tygets färg tenderar att bli mattare.

Jag önskar att de är lite mer pigmenterade så att du kan uppskatta den metalliska glansen ännu mer. Med det sagt gillar jag bläckets konsistens. Den är vattenbaserad men den är inte rinnig. Om du får den på händerna är den lätt att rengöra. Det tar dock lite längre tid att torka upp så var försiktig så att du inte kör händerna över bläcket, annars kommer du att smeta ut det över hela arbetsytan.

Färgerna avbildas dock inte exakt på locket. Jag tror att det är ett problem med många pennor. Det är möjligt för färger att se olika ut på papper. Det är därför innan du använder den, ge den alltid en provkörning för att se till att det är den färg du letar efter.

Fördelar

  • Människor som letar efter ljusare nyanser har tur
  • Lätt att använda bläckdispenser
  • Lätt att hålla i och skriva med
  • Kan arbeta på olika ytor
  • Metallisk glans är intressant

Nackdelar

  • Kan bli streckig

Dessa är nybörjarvänliga markörer för trä på grund av hur lätta de är att använda. Bläcket flyter lätt och du behöver inte kämpa.

6. Niutop Akrylfärgspennor

Jag kände mig som en riktig konstnär som använder dessa pennor. Denna uppsättning var mycket värdefull. Du får totalt 24 olika färger till ett pris som inte bryter banken. Om du har en stram budget men letar efter pennmarkörer som ger dig mer unika färger, kommer detta märke som ett utmärkt val.

Jag gillar att det finns fler färgalternativ med dessa pennor. Medan andra set bara har silver och guld för sina metalliska erbjudanden, innehåller detta set grönt, gult, rosa, violett, blått och rött i metalliska nyanser. Den kommer i pastellfärger som jag älskar att använda på papper.

Den kan användas på trä men fungerar också bra på icke-porösa ytor.

Du kan måla den på keramiska muggar och den kommer att sitta kvar eftersom den tål diskmaskin.

Denna uppsättning har också en unik ventilfunktion. Tryck bara ner spetsen på ytan du skriver stad för att låta bläcket flöda. Efter några sekunder kommer bläcket redan att fördelas smidigt. Även om bläcket kommer att ta längre tid att spridas efter en viss användning, är det lätt att få ut det om du skakar det ordentligt. Var bara försiktig så att du inte låter barn skaka dessa pennor för mycket, annars kommer färg att explodera ut.

Dessa pennor har fina tips som gör att du kan skapa mer detaljerade detaljer om ditt hantverk. För de som ska använda detta på trä behöver du bara vara kräsen med det trä du använder. Det kommer att blöda på lågkvalitativt, mycket poröst trä.

Torktiden var perfekt för mig. Det torkade ganska bra och om du får lite av det på händerna kommer du inte ha problem med att få ut det.

De är dock lite små. Även om jag inte har använt allt bläck, tror jag att om du är en konstnär som använder färgpennor ofta, kommer du att få slut på bläcket mycket snabbare än andra tuschpennor.

Det skulle hjälpa om du också var försiktig med att sätta på locket igen. Se till att de tätar tätt, annars kan spetsarna torka upp, vilket leder till torkade färgklumpar som kan vara irriterande att rengöra.

Fördelar

  • Det finns fler färgalternativ än någon annan markör
  • Levande nyanser som inte tvättas av lätt
  • Det är lätt att dispensera bläck
  • Även för barn, säker att använda
  • Rimligt pris

Långvarig och prisvärd, att köpa dessa pennor är ett bra steg. Du kommer inte ångra ditt köp.

7. 7.

Istället för att använda färgfärgerna från andra uppsättningar rekommenderar jag att skaffa en vit färgpenna. För det mesta är den vita som ingår i seten inte lika bra som de färgade.

Permanenta markörer kan användas på många ytor. Den kan användas på en mängd olika ytor, inklusive svarta tavlor, canvas, läder och keramik.

Dessa pennor torkar snabbt, vilket jag älskar. Jag kan skriva bekvämt utan att oroa mig för att om jag rör vid den färska färgen kommer den att smeta överallt. Bläcket är jämnt fördelat, så det finns ingen anledning att torka av det på ett papper först.

Den har en kemikaliefri formulering, vilket gör den säker att dela med dina små. Det läcker inte, vilket gör det idiotsäkert.

Dessa pennor har bra tips. Pennorna har 0,7 mm spetsar som är bättre för projekt som kräver intrikata detaljer. Spetsarna är hållbara och flexibla så jag kunde uppnå de resultat jag vill ha.

Det fungerar dock inte sömlöst på ojämnt trä. Det kan haka och lite färg kommer att stänka på din skrivyta. För att förhindra detta, slipa träet först.

Detta kommer också väl till pass om du har vit färg hemma. Den kan användas för att dölja synliga skruvar eller spikar och fixa små repor. Jag föreslår även dessa pennor om du ofta sliter ut dina färgpennor. Spetsarna på dessa färgpennor är hållbara och tål att gå över grova träytor om och om igen.

Priset är också helt rätt för ett set med 6 färger. Tjockleken på markörens kropp är också precis lagom. Jag hade inga problem med att hålla den även när jag använde den under en längre tid.

Det sliter inte ut mina händer.

Fördelar

  • Levande vit färg
  • Bra uthållighet
  • Hållbara tips
  • Bra konsistens av bläck
  • Torkar snabbt upp

Nackdelar

  • Kan du stänka på ojämna ytor?

Detta pennset är för dig om ergonomiska pennor håller länge. Detta pennset kommer inte att göra dig besviken.

8. 8.

Om du är ute efter ett hållbart resultat rekommenderar jag oljebaserade färgmarkörer. Oljesammansättningen av dessa färger från Sharpie är otrolig eftersom de tål alla typer av slitage. Dessa är de bästa för dig om du har haft problem med att hålla färgmärken från ytor gjorda av keramik, glas, trä eller något annat medium.

Jag gillar att använda dessa även på poröst trä men jag tycker att den oljebaserade formuleringen lyser mest när den används på keramiska muggar. Om du gillar att göra konstverk eller kalligrafi på keramiska muggar men hatar hur andra markörer tenderar att tvättas ur när de placeras i diskmaskinen, kommer du att gilla detta eftersom det sitter kvar oavsett vad du gör med det.

Dessa markörer kommer med en medium spets, fin spets och extra fin spets. Du kan välja den som du känner kommer att fungera bäst för ditt projekt. Denna uppsättning har dock begränsade färgalternativ. Den erbjuder bara 5 grundfärger. Jag tror att det är bra för enstaka skrivprojekt, men om du är en konstnär, kanske du tycker att färgvalen begränsar.

Den är helt läckagesäker. Även om du förvarar den i din väska utan att lägga den i ett fodral först, behöver du inte oroa dig för att den hamnar överallt i fickan.

Om du har glömt att fästa locket och spetsen fortfarande är fuktig, här är ett knep: Häll lite alkohol i en liten behållare och doppa pennspetsen i den. Detta hjälper till att återaktivera bläcket. Även om jag inte rekommenderar att du lämnar kepsen på, kommer det att fungera i nödsituationer.

Detta är en av mina favoritpennor för oljefärg.

Vattenbaserade färgpennor är vanligtvis mina favoritalternativ men om du behöver en pålitlig uppsättning oljefärgspennor kommer du att gilla det här setet. Det är svårare att hitta bra oljebaserade färger eftersom konsistensen tenderar att variera.

Håll dessa pennor platt. Eftersom detta är en oljebaserad färg, tenderar den att torka upp med tiden. Om du förvarar den med spetssidan nedåt kommer oljan att fukta spetsen på pennan för att förhindra att den klumpar sig eller torkar ut.

Fördelar

  • Livfulla färger
  • Det kan pågå länge
  • Fungerar bäst på keramiska muggar
  • Även på porösa ytor, har bra uthållighet
  • Det är lätt att använda bläckkonsistensen

Nackdelar

  • Det finns begränsade färgalternativ

Du kan lita på att dessa pennor ger dig de livfulla färgmarkörer som du behöver för olika träbearbetningsprojekt.

9. Artistro Paint Pens

Jag älskar mig några pennor med djärva spetsar. Dessa pennor är perfekta för att skapa djärva mönster och få ut det mesta av de livfulla färgerna i färgpennorna. Det här är mina favoritpennor för att skugga och fylla i. Om du är ute efter samma utseende, ge dessa färgpennor ett försök.

Jag tycker att det är lite dyrt för 12 markörer. Men efter ett svep förstod jag snabbt varför dessa är dyrare än ditt vanliga 12-delade färgpennset. Dessa är imponerande, särskilt med hur djärvt och levande bläcket är. Den är ogenomskinlig och glansig, vilket gör din kalligrafi mer elegant.

Den här produkten har varit mycket framgångsrik i träprojekt, men jag tyckte också att den är mångsidig på andra material, som tyg, sten, plast, lera, lera och papper. Innan du kan använda den, aktivera den först. Plastlocket på varje penna tas enkelt bort genom att vrida den. Skaka pennan och tryck sedan på spetsen för att släppa ut lite luft. Tryck nu ner den på papper för att grunda den och låt bläcket forsa ner till spetsarna.

Ge det ett försök.

Jag älskar alla färgerna i detta färgpennset. De är alla levande. De är alla levande och jag har många användningsområden för dem. Jag gillar bläckkonsistensen också. Det ger dig fortfarande lite utrymme för att rätta till mindre fel men sätter sig precis tillräckligt snabbt så att det inte blir streckigt eller kladdar ut över hela ytan.

Jämnt och konsekvent färgflöde. Vissa pennor tenderar att täppas till men jag har inte haft ett sådant problem med den här.

Pennorna var väl förpackade. Själva pennan är väldesignad. Du kan se hur mycket bläck du fortfarande har kvar inuti, vilket är trevligt så att du vet om du börjar ta slut.

Fördelar

  • Alla pennor kommer i livfulla färger
  • Även pastellfärgerna är levande
  • Lätt att använda tjocka pennor
  • Shaders älskar tjocka tips
  • Bläck håller länge

Nackdelar

  • Lite dyrare än andra

Detta set är ett utmärkt val om du älskar pastellfärger.

10. Pennor För Vit Arylfärg

Dessa färgpennor är svåra att motstå! På grund av dess ljusa och vackra färger påminner den mig om sommaren. Jag älskar även de ljusare färgerna som den rosa och den gula. Dessa färger är livfulla och roliga, även när de trycks.

Jag älskar hur dessa färgpennor är förpackade. Pennan ser bra ut. Det livfulla bläcket syns inuti. Det låter mig se om jag håller på att få slut på färg.

Färgbläck är säkert för barn eftersom det är giftfritt.

Det är en medelstor spets. Pennorna har 2 mm spetsar så de är roliga att använda för skuggning och de är lättare att skriva på porösa ytor som trä. Jag gillar hur det ser ut på andra material som canvas och rock. Färgen på färgen lyser fortfarande igenom.

Sängspetsarna har använts och misshandlats men de håller fortfarande bra. De är också tillräckligt flexibla för att skapa lite mer invecklade ritningar.

Jag upplevde ingen smetning. Jag gillar också att även om den fördelar bläck jämnt, så forsar inte bläcket ut för mycket. Detta ger större kontroll, särskilt om du har barn som använder den. Den ska skakas då och då om den börjar torka ut.

För 12 färger är priset ganska överkomligt. Även när färgerna används på stenar, poppar de verkligen.

Fördelar

  • Fantastiska färgalternativ
  • Du kan se hur mycket bläck som finns kvar
  • Bläckkonsistensen är en av de bästa
  • Perfekt för att skugga och fylla i
  • Prisvärd

Nackdelar

  • Paketet innehåller instruktioner och kinesiskt tryck

Jag tror att dessa är några av de bästa färgpennorna att köpa om du letar efter jämna och konsekventa resultat och du inte vill förstöra dina projekt med enstaka igensättning av bläck.

Vad Du Ska Titta Efter När Du Köper Färgpennor För Trä

Vad ska man använda för att skriva på trä? Använd rätt färgpennor. Här är några av de saker du bör titta efter när du köper:

Färgkvalitet och konsistens

Allt handlar om hur väl den dispenserar färg. Du har två grundläggande alternativ när det kommer till målningstyp: oljebaserad och vattenbaserad. Vattenbaserade färger är i allmänhet problemfria, vilket innebär att du sannolikt inte har problem med att bläcket täpps till eller klumpar sig. De är lätta att ta bort från pennan och kräver ingen kraftig skakning. Konsistensen är också tunnare, så att du kan njuta bättre av skuggning och andra färgtekniker.

Men om du letar efter mer opacitet och längre uthållighet, är oljebaserade färger bättre för dina behov. De kan vara lite petiga och konsistensen på färger kan variera mycket från ett märke till ett annat. Vissa oljebaserade färger torkar mer och är mer oförlåtande jämfört med andra. Det är en smart idé att jämföra märken av oljebaserade färgpennor, snarare än att slumpmässigt välja att undvika de som är för svåra att använda.

Storlek på spetsen

Färgpennor med fin spets är bra för all-around bokstäver och konstverk. De är bra på olika ytor inklusive trä och stenar. Du bör leta efter en penna med en fin spets om du vill skapa intrikata konstverk. Du kan sluta med något mindre.

En färgpenna med medium spets är mer kapabel att täcka en större yta, vilket gör den bättre att fylla i eller skugga. De är också lättare att kontrollera, så om du planerar att dela den här typen av penna med dina små kan en färgpenna med medelspets vara ett bättre alternativ.

Det finns många färger att välja mellan

Kolla också in urvalet av färger som tillhandahålls för dig. Det beror verkligen på dina behov. Om du bara ska behöva dessa färgpennor för ett eller två projekt räcker det med ett mer grundläggande set med 6-12 färger. Men om du är en professionell artist eller en hobbyist är det ett bättre val att skaffa en mer omfattande uppsättning.

Det är viktigt att veta vilken typ av färger som ingår. Vissa inkluderar även metalliska och pastellfärger, och erbjuder ett mer omfattande utbud av alternativ så att du kan vara så kreativ som du vill. Om du behöver något för att märka glasburkar, se till att det kommer med grundläggande färger som svart eller vit.

Torktid

Det ska torka snabbt. När färgen har legat på ytan för länge kan det vara svårt att skriva eller skapa konst. Det finns en stor chans att du smetar ut färgen och får den över hela ytan och över hela händerna.

Leta efter sådana som torkar snabbt och har en jämn konsistens. Om du planerar att använda den på andra ytor som keramik, se till att den inte tvättas ur. Oljebaserade färger tenderar att torka upp snabbare och har en längre hållbarhet jämfört med vattenbaserade.

Spetsens hållbarhet

Det är lätt att använda

Hur många steg krävs för att aktivera bläck? Flödar bläcket lätt ut eller måste det skakas flera gånger innan du får en fin droppe bläck?

Det Finns Andra Viktiga Faktorer Att Ta Hänsyn Till

Vad är en färgpenna för trä?

En färgpenna för trä är en sorts penna som har en färgliknande bläcktyp. Denna penna är starkare än en vanlig tusch eller penna och har en ljusare, mer levande färg som sticker ut mot trä. Dessa färgpennor kan också användas på en mängd olika ytor som stenar, keramik, glas, tyg, duk och svart tavla, vilket gör dem till ett mångsidigt alternativ för dem som gör många bokstäverprojekt.

Du kan välja mellan oljebaserade och vattenbaserade färgpennor. Vattenbaserade färgpennor är tunnare och absorberas lättare av trä. De är mindre ogenomskinliga än deras oljebaserade motsvarigheter. Oljebaserade färgpennor är tjockare och är resistenta mot fläckar och skavsår även om de kan vara ganska ökända när det kommer till deras svårighet att arbeta med.

Vad är arbetet med det?

Färgpennor måste aktiveras innan de kan användas. Färgpennor kräver vanligtvis att du först luftar spetsen genom att trycka ner fingret på den. Rikta spetsen på ett papper och tryck sedan ner papperet för att låta bläcket rinna till spetsen. Ge det ett nytt försök på papperet och upprepa sedan processen efter behov.

Vissa färgpennor måste också skakas före användning. Bläcket kan ha runnit ner till pennans kropp. Färgpennor ska förvaras med spetsarna vända nedåt.

Det skulle hjälpa om du också såg till att locket sätts på pennan varje efter användning. Det hjälper till att förhindra att den torkar ut.

Vem är detta till för?

Du kan ha det för alla.

Färgpennor är säkra för barn eftersom de vanligtvis är giftfria. Den kan användas av gör-det-själv-entusiaster för att göra skyltar på trä. Den kan användas av både nybörjare och professionella artister.

Detta kan också användas av människor som gör keramikkonst. Oljebaserade färgpennor fungerar bättre på keramikgrytor eftersom de kan bakas utan att färgen skalar av.

Vilken typ av färgpenna ska jag använda för trä?

Du kan använda antingen oljebaserade eller vattenbaserade färgpennor. Vattenbaserad färgpenna är mer bekväm att använda. Många har bra kvalitet och de ser levande ut även på trä. För att få en jämnare yta, slipa ditt trä först. Det kan fastna i spetsen av en färgpenna och få bläck att stänka.

Oljebaserade färger är mer levande och tenderar att hålla längre. Du vill ha en oljebaserad färgpenna av hög kvalitet som inte klumpar eller torkar lätt.

Vilka är fördelarna med att använda färgmarkörer för trä?

Målarmarkörer krävs för trä, och inte bara vanliga markörer. Den förra tenderar att blöda. Om du använder en vanlig markör på trä kan det blöda på träets ådring, vilket gör att ditt skrivande ser smutsigt ut. Om du vill ha konsekventa och jämna resultat, använd färgmarkörer speciellt för trä.

De Vanligaste Frågorna

Vilka är de mest pålitliga färgpennan för trämärken?

Detta beror verkligen på vad du letar efter och din budget. De mest kända namnen inom färgmarkörbranschen är Aristro, Paint Mark och Sharpie. Konker är en favorit för de dyrare.

Är Sharpies säkra för trä?

Sharpies gör målarpennor för trä. Men inte alla Sharpies kommer att fungera på trä.

Du kanske inte kan få samma resultat om du använder vanliga Sharpies. Använd färgpennor som är designade för att arbeta med trä för att få bästa resultat.

Oljebaserade Sharpies finns även för trä. Se till att kontrollera etiketten.

Vilken färgpenna fungerar bäst på trä?

Många vattenbaserade färgpennor är bra för trä. De är lätta att använda och är bra för nybörjare. De är vattenbaserade så de är lättare att använda och kan dispensera bläck bättre.

Oljebaserade färger, å andra sidan, ger lång livslängd. Dessa färgpennor är bättre om du förväntar dig att skrifterna kommer att repas upp ofta. Dessa pennor har en större hållbarhet än vanligt trä. Dessa färgpennor finns i en mängd olika färger, men se till att du väljer de med högt bläckflöde.

Vilken typ av färg använder du på trähantverk?

För trähantverk kan du använda oljebaserade, akryl- eller vattenbaserade färgpennor. Färgpennor i nylon har en starkare spets, så välj de med en tjockare spets. Filtspetsen på din markör kan lätt slitas på grund av att du kommer att arbeta på en hård yta som trä. Plast, å andra sidan, kan ha en bättre uthållighet.

Vad ska du använda för att skriva på trä?

Försök först med vattenbaserad färgpenna. De är nybörjarvänliga. Om du gör mer detaljerat arbete, se till att färgpennans spets du får är bra. Medium spetsar är bra för skuggning och extra fina spetsar är användbara när du gör mer intrikata mönster och lägger till finare detaljer.

Hur man förhindrar att färgpennor blöder på trä?

Använd rätt färgpenna för att förhindra att färgpennor blöder på trä. Välj rätt trä för ditt projekt.

Vissa träslag är porösare än andra. Även om du har ett bra färgpennset kan blödning fortfarande uppstå.

Efter att ha öppnat färgpennan, skriv inte direkt på träet. Försök att torka ut det på ett papper först för att ta bort överskottet och låta bläcket flöda jämnare.

Hur får man bort målarpenna från trä?

Häll tvättsprit på en ren trasa. Dutta det på fläcken tills fläcken är borttagen. När du har tagit bort alla färgmärken, skölj området i vatten. Torka området med en torr och ren trasa.

Tandkrämsmetoden är ett annat alternativ. Sätt tandkräm på en reservborste och applicera den på fläcken. Skrubba försiktigt tills färgen lossnar. Skölj området och låt det torka.

Om tipsen ovan inte fungerade, prova en nagellackborttagare. Applicera bara den direkt på fläcken och använd en ren trasa för att överföra färgen.

Hur använder du det?

Under din första användning, försök att väcka färgpennan till liv först genom att trycka ner spetsarna för att lufta ut och sedan trycka ner den på papper för att låta bläcket rinna ner. Innan du använder den, öva på att skriva på ett papper. Skaka färgpennan varje gång du använder den för att säkerställa att bläcket rinner jämnt.

Var man kan köpa?

Vad är garantin?

Många tillverkare erbjuder en garanti som täcker dig om det uppstår några problem. Kontakta bara deras kundtjänst så ska du få svar.

Hur städar och sköter du ditt hem?

Behåll locket på för att förhindra att spetsarna torkar ut. För att bläcket ska kunna flöda fritt, förvara färgpennorna vertikalt med spetsarna nedåt.

Om du får en del av bläcket på färgpennan, torka bara rent med en mjukpapper. Det är viktigt att inte låta färgen torka ut eftersom den kan vara svårare att rengöra.